Meteen naar de inhoud
Roze, groene en gele verfspetters die jou vertellen dat je mee kan tekenen, vertellen en schrijven aan jullie geboortekaartje
Groen, roze en gele verfspetters met voorbeelden van persoonlijke geboortekaartjes op maat

Een geboortekaartje kiezen kan best een opgaven zijn. Je zoekt je suf op internet en kan maar niet vinden wat bij jullie past. Je wilt graag een geboortekaartje versturen dat niemand anders heeft en wilt best zelf iets creatiefs toe voegen, maar je hebt geen idee hoe je dat doet. Sterker nog je denkt dat het niet voor je is weggelegd.

Ik geloof dat iedereen creatief is. Met pen en papier kom je al een heel eind. Klik hier om te ontdekken wat jij kan maken. Laat je in deze oefening meenemen in hoe je van een voorbeeld een eigen patroon kan maken die we kunnen toevoegen aan het ontwerp.

Naast een patroon, zou je ook simpele symbolen kunnen tekenen die een speciale betekenis hebben voor jullie. Misschien wel een speciale bloem of dier? Het kan allemaal!

Hoe ziet onze samenwerking er uit?

Basisontwerp – Jullie kiezen het basisontwerp uit als startpunt.
Brainstormsessie – Via het video bellen ontmoeten we elkaar en hoor ik graag wat jullie wensen zijn en stel ik je vragen waar je nog niet zelf aan gedacht hebt.
Contactmomenten – We houden via e-mail contact met elkaar, zodat je het proces op de voet kan volgen.
Aanpassingsrondes – Tijdens deze rondes zie je het ontwerp ontstaan en kun je bijsturen waar je wilt. 
Proefdruk – Als jullie tevreden zijn met het ontwerp, ontvang je een proefdruk om het kaartje echt te kunnen vasthouden en te ervaren hoe de kleuren over komen.
Geboorte – Jullie kleine is er! Binnen 2 á 3 werkdagen ontvangen jullie de kaartjes thuis.

Lees verder voor meer informatie over het proces of klik direct op de knop ‘Dit wil ik’ en we gaan samen aan de slag! 

Basisontwerpen

Geboortekaartje meisje met een zelfgetekend patroon

Patroon op de achtergrond

Het door jullie getekende patroon vormt de basis van het geboortekaartje. Het patroon digitaliseer ik om het te verwerken in het kaartje.

De naam van jullie kindje springt er bij dit ontwerp uit. Je kiest zelf de kleuren, lettertypes en vormen zodat het kaartje echt bij jullie past.

Geboortekaartje grote zus met een kindertekening van grote zus

Kindertekening in de hoofdrol

Hier staat de tekening van grote broer of zus centraal. Door jullie eerste (tweede of derde) kind(jes) bij het proces te betrekken, zullen zij zich heel speciaal voelen als het kaartje op de mat valt en ze hun eigen tekening herkennen.

Met een foto van één van hun creaties, kan ik een persoonlijk ontwerp voor jullie maken. 

Geboortekaartje jongen of meisje met een koala en zelfgetekende belangrijke elementen er om heen

Rond om

In dit kaartje staat het uitgekozen dier centraal. Met eigen kleine getekende/ geschilderde elementen, zal je echt trots zijn als je het eind exemplaar ziet.

Teken of verf de bloemen waar je van houdt of symbolen die voor jullie belangrijk zijn. Ik digitaliseer ze om ze te verwerken in het ontwerp.

Geboortekaartje Noud met als achtergrond een kleurige kinderverftekening

Patroon in de naam

Hier staat de naam van jullie kindje centraal. Door een zelf geschilderd patroon toe te voegen aan de letters, past het helemaal bij jullie, jij hebt namelijk de kleuren en vormen zelf gemaakt. Het patroon digitaliseer ik voor je om het te verwerken op de computer.

Ook een (geverfde) tekening van grote broer of zus leent zich goed voor dit basisontwerp.

Brainstormsessie

Via het contactformulier nemen jullie contact met mij op, waarna ik jullie uitnodig voor een videobel afspraak. In dit 60 minuten durende gesprek leer ik jullie en jullie wensen kennen en kun jij mij alles vragen. 

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

Na deze sessie ontvangen jullie een samenvatting van ons gesprek en kunnen we aan de slag! Door alles in een tijdspad te zetten, is het precies helder wie wat wanneer gaat doen.

Twijfel je of deze vorm iets voor jullie is, stuur mij vrijblijvend een bericht en ik denk graag van te voren met je mee.

mintgroene brainstorm bubbels voor een geboortekaartje op maat

Contactmomenten & Aanpassingen

Jullie bijdrage

Na de brainstormsessie zullen jullie, jullie creatieve bijdrage aan mij mailen. Mocht je tussendoor nog een vraag hebben, hoor ik dat graag via de e-mail.

Als ik jullie bijdrage binnen heb, ga ik aan de slag met het concept.

Concept

Jullie ontvangen het voorstel via de e-mail. Jullie kiezen een voorstel uit en geven eventuele aanpassingen via de e-mail door.  (eerste aanpassingsronde)

Ontwerp

Met jullie feedback ga ik aan de slag . Wanneer het ontwerp klaar is, mail ik jullie het ontwerp en hoor ik graag of het kaartje zo naar jullie zin is. (tweede aanpassingsronde)

Laatste en extra aanpassingen

De derde aanpassingsronde is na het ontvangen van de proefdruk, zie proefdruk. Nu kun je jullie kaartje zien en voelen!

Wanneer je een vierde of vijfde aanpassing wilt, is dit mogelijk tegen een meerprijs. 

Proefdruk

Wanneer jullie tevreden zijn met de digitale proefdruk is het tijd dat ik het fysieke kaartje voor jullie bestel. Nu zie je echt hoe het kaartje voelt en hoe de kleuren uitkomen.. De kleuren wijken namelijk meestal iets af van de digitale variant.

Aan de hand van de proefdruk kun je nog een aanpassing doorgeven. Dan is het wachten totdat de kleine zich aandient!

Geboorte

Ja jullie kleintje is geboren!

Na de geboorte sturen jullie mij een e-mail met de laatste gegevens die ik nodig heb.

Check goed of je de naam en de datum goed hebt gespeld. De tekst zal ik één op één over nemen om fouten te voorkomen. 

Na 2 á 3 werkdagen en soms zelfs eerder, ontvangen jullie de kaartjes thuis.

*de enveloppen kun je al eerder ontvangen om ze te schrijven. Dit hoef je dan niet tijdens het knuffelen met jullie kleintje te doen. 

Bekijk hier binnenkort de staffelprijzen voor de drukkosten:

Dit is ook mogelijk

Persoonlijke postzegel

Hoe leuk is het als de ontvanger van jullie zelf ontworpen geboortekaartje, meteen al de sfeer kan proeven van het kaartje door de envelop die op de mat valt! Dan wil je de envelop toch open scheuren. Bestel de postzegel als extra optie bij jullie geboortekaartje.

Geboorteposter panter met naam van het kindje

Geboorteposter

Zie jij de poster al bij je kleintje boven het bedje hangen. Een blijvende herinnering aan jullie ontworpen geboortekaartje tijdens een bijzondere periode in jullie leven? Bestel deze poster als extra optie bij jullie geboortekaartje.

kleurrijke geboortesluitstickers op maat

Sluitzegel

Tegenwoordig kom je ze overal tegen, sluitzegels. Hoe fijn is het als jij de envelop niet hoeft dicht te likken, maar je jullie ontworpen sluitzegel er op plakt.

Contactformulier

Zijn jullie er uit wat jullie willen? In het contactformulier kun je jullie wensen aangeven. De vragen helpen je op weg. Is er een vraag die je niet kan beantwoorden, geen probleem, deze bespreken we tijdens onze brainstormsessie.

1. Wanneer verwachten jullie de kleine?

2. Kies het basisontwerp dat je aanspreekt.

3. Heb je al een idee welke teksten je wel of niet er op wil hebben, denk aan gewicht, lengte, namen, adres, wel/geen gedichtje.

4. Heb je foto’s ter inspiratie of misschien al een idee wat je op het kaartje wilt hebben.

6. Kleuren –  Heb je bijvoorbeeld kleuren uit de kinderkamer die je  terug wil laten komen.

7. Welk formaat* spreekt je aan. Kijk bij formaten ter inspiratie.

8. Hoeveel kaartjes wil je bestellen, bestel er altijd een aantal meer, je bedenkt vaak later nog een aantal personen waar je in eerste instantie niet aan hebt gedacht en bewaar een kaartje voor jezelf!

9. Heb je nog vragen of aanvullingen?

Bovenstaande vragen helpen je om alvast over de onderwerpen na te denken, je zit nog nergens aan vast bij het versturen van dit bericht. 

Ik kijk uit naar jullie berichtje!