“Samen komen we tot een eindresultaat waarin jij jouw verhaal herkent

Lindy

Hoe het begon

Twaalf en een half jaar werkte ik in de jeugdzorg. Met liefde coachte en begeleidde ik ouders en kinderen. In mijn begeleiding gebruikte ik tekeningen om beter aan te sluiten bij ouders en kinderen. Drie jaar voordat ik stopte ging ik op zoek naar mijn passie. Via een loopbaancoach leerde ik mezelf beter kennen. Ik gaf ruimte aan mijn creatieve kant. De waterverfcursus waaraan ik begon gaf mij zoveel energie. Ik probeerde verschillende media uit en ontdekte het digitaal tekenen en deed een cursus. Sindsdien ben ik niet meer te stoppen. Ik besloot mijn baan op te zeggen en te gaan voor wat ik het liefste doe: illustreren!

Met de kaartencollectie kun jij anderen een hart onder de riem steken, feliciteren of gewoon laten weten dat je trots op diegene bent. Ik denk dat we dat nog weleens vergeten in de drukte van de dag. Hoe mooi is het als je dan een aantal kaarten thuis hebt liggen, klaar om te versturen.

Duurzaamheid vind ik belangrijk en dat neem ik mee in mijn werkwijze. Zo is al het papier waar de kaarten op gedrukt zijn FSC gecertificeerd, is het digitale drukwerk vrij van alcohol, wasmiddelen en chemicaliën. Teken ik alle illustraties digitaal, waardoor er geen papier aan te pas komt. Je zal om de kaarten geen plasticfolie zien, om zo het plastic te beperken. Waar het kan probeer ik het karton en het opvulmateriaal te recyclen en de kraft enveloppen zijn gemaakt van gerecycled papierpulp.

Zwangerschappen en geboortes vind ik heel bijzonder. Ik heb het zelf drie keer mee mogen maken. Iedereen heeft daarin zijn eigen avontuur en dat avontuur tover ik graag om tot een mooie illustratie. Een tastbare herinnering aan de geboorte van jouw kleintje. En het allermooiste vind ik als we samen tot het ontwerp komen met een illustratie van mij of met een creatie van jou! Kijk gauw verder wat ik voor jou kan betekenen. Neem bij vragen zeker even contact op, ik help je graag.

Wil jij niks missen? Volg potloodstreken op instagram